EDMAT 32, Ten Days Journey for a Lifetime Friendship


It started coincidentally. Thanks to Archemi yang udah ngajakin aku ikutan daftar Edmat, padahal itu semua tanpa keseriusan yang mendalam waktu mengumpulkan registrasinya. Sewaktu wawancara pun, tanpa baca2 dulu all about edmat. Just modal nekad.
Waktu pengumuman, ternyata efeknya luar biasa. Di peringkat 4. Trus kumpul rapat or briefing bareng Pak Syafruddin di dekanat. Mula2 bingung, ga saling kenalan. Rapat soal buat paspor, bentuk kepanitiaan, n gw jadi tukang ngurusin form alias seksi humas.
And then, the story goes. No day passed without briefing. Every single day we practiced, met, practiced, met, and so on. Singing cublak2 suweng and dancing gambang semarang.
Ada ketegangan, ada perselisihan, ada dukungan, but most of all, a lifetime friendship just had been started.
And the big day comes. December 4th, 2009, at 11 p.m, we gathered at Tawang station, heading for Gambir station, Jakarta. And then took a Malaysian airlines flight from Soekarno-Hatta airport to Kuala Lumpur International Airport. Adjusted my watch to KL time zone. The OC fetched us from KL central to 11th College, University of Malaya.
The eight-day camp contained so many pieces of a friendship fruit cake. A lotta love, a bunch of smiles, eight great days and seven fun nights.
On the last night of edmat, there was a gala dinner in Hotel Eastin, and all group performed something.
I got award Best female participant. King went to Handoyo Ogy, Queen went to Putri PW, and best group went to my group, group 8 (Ampere).
Terima kasih untuk semuanya, untuk para OC yang udah direpotin participant dari Indonesia…
Untuk para speaker, lecturer, dean, vice chancellor…
Untuk teman2 baru dari Malaysia yang mau membuka hati untuk kami…
Untuk jajaran petinggi Universitas Diponegoro yang berkenan mengirim kami para mahasiswanya untuk ikutan EDMAT camp…
Untuk teman2 Indonesia yang hebat2…kalian benar2 (minjem istilahnya bang Ahlan Zulfakhri) star jurusan kalian masing-masing…semuanya, kita adalah tim yang hebat.
Untuk Lee,Fariz,Fizah,Zuraifah, dan Christine sebagai teman2 seperjuangan di grup 8 Ampere…
Semuanya, pengalaman indah ini nggak akan terlupakan begitu saja, bukan cuma berakhir di tanggal 13 Desember 2009, tapi akan kita bawa selamanya. Link, network, friendship, or whatever-lah yang telah kita bangun di Universiti Malaya, akan selalu eksis selama kita mau menjaganya lewat email, facebook, Y!M, MSN, even SMS.
Zia you all!!
P.S. Maaf kalo notes ini gak lengkap karena ada terlalu banyak yang ingin saya ungkapkan namun terlalu sedikit waktu yang saya miliki. Hope you’ll understand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s