About the Author

Hello World.

After finishing my HBO level at De Haagse Hogeschool (The Hague University) for Process and Food Technology Bachelor of Engineering, I returned to my home country, Indonesia. There I finished the administration to become an ST (Sarjana Teknik) and graduated with cum laude predicate. I spent around 4 months looking for a job. In 4 months, I spent most of the time in Jakarta, going from one interview to another. Now, oil and gas field is here for me to work. And I’ve been working here for 3.5years.

I set the site title as : Enlightened. As I feel being enlightened by writing. Writing activates my inquiry brain mode, as it always triggers my mind to be active all the time to find something write-worthy🙂

I also added one more category: Hair and Beauty Tricks. I’m not a specialised beauty blogger but I always keep an eye on beauty blogging, so why not add one dedicated category for it?

I blog about my muse, life as an engineer, feminism in very light discussion, skincare, and food! I blog to:

  • share my life to all female engineers out there, who work in the field or anywhere, that you’re not alone. I’m here and I have my own story that sometimes you can relate to.
  • share my overseas experience, from silly to stupid to genius to mellow, that hey, people (especially international students out there), you have a friend.
  • share about skincare, so that you ladies can have another opinion on the web, as all of us bloggers try to convey our ideas about skincare to you. Choose wisely *evilsmirk*
  • share about food, so that you all food-enthusiast, we can have a gathering🙂. This food section is not updated frequently, mainly because I post on Instagram/Path.

Enjoy my posts.

Tot ziens.


38 thoughts on “About the Author

  1. Setiap orang dilahirkan unik dan istimewa. Begitu juga kau. Aku sangat beruntung menemui satu lagi individu sepertimu. Karena dari keunikan berbeda, Tuhan mengambil dari masing-masing manusia kemampuan untuk menciptakan dunia yang lebih baik. Dengan mengenalmu, aku tidak akan bersikap picik. Jika ada sepuluh orang, maka ada sepuluh otak dan dua puluh mata. Jadi kenapa kita harus berseteru?

    1. Salam kenal, saya Henny (@Jkt)…Dini ya? Saya lagi iseng browsing buat nyari info tempat tinggal di Den Haag (secara mau pindah ke sana tar Jan 2011) , halah halah nemu tulisan blog mu lucu loh😛

      Din, if you don’t mind please add my bb pin so that may be we can chat, thanks. 20E44A6E.

  2. O…jd km seneng kupu to?? ya ampu, pantesan kamu mesen sandal yg ada gambar kupunya…btw, thx Ngit…Blog’e apik..

      1. Well, u can apply for Erasmus scholarship etc if you’d like to, since HSP will be terminated very soon.

  3. eh..eh, komen lagi ya,
    griya tawang…mm, something feels cozy, etnik, sedikit kolonial, dan tentunya romantis. itulah yg terbayang ketika mendengar kata ‘griya tawang’mu
    hahaaaa!
    =p

  4. dear mbak,
    salam kenal. saya nancy dari FHUI. Saya baru meriset soal Huygens dan menemukan bahwa mbak salah satu penerimanya. membanggakan:) slamat. Semoga menular ke saya:) jika tidak keberatan saya ingin bertanya mengenai prosedur yang mbak lewati sampai mendapatkan beasiswa tersebut? sebelum mengajukan ke Nuffic apakah terlebih dahulu mengajukan ke universitas yang dipilih> terima kasih

    1. First off, makasih udah mengapresiasi blog saya ^_^. Wah diriset, kok diriset? Nah, salah 1 required document utk apply HSP adalah nomination letter from applied univ. Ini tidak harus dilakukan dgn mendaftar di web, tapi didapat dari interview dgn representative dr univ tsb. In my case, programme director dari kampus saya di holland datang ke Indonesia utk interview n seleksi, yg lolos lah yg dapet nom letter.

  5. Wah, hebat sekali bisa dapat Huygens Scholaship..

    Bisa kasih tips menulis motivation letter yang baik buat HSP Scholarship?

    Terimakasih

  6. hai mba,,salam kenal!!
    sy lg serching2 info dan pengalaman pendaftar HSP Huygens dan nemu blog mba..
    mba kalau nanti sy mau nanya2 lebih jauh ttg HSP boleh??
    td sy nyoba ngubek2 blog mba bwt nyari contact/emailnya tp ga nemu (atau mungkin sy yg kurang teliti :p)
    kalau mba berkenan, sy minta email mba..atau kalau mba ga mau ke publish saya di findingnorka@gmail.com
    terima kasih byk mba

  7. Halo Mbak…

    Wah hebat ya bisa dapet HSP Scholarship..
    Btw saya mau nanya mbak, HSP Scholarship itu bisa ga sih untuk full master (2 tahun)? Apakah sudah ada penerima HSP Scholarship untuk full master?
    Kalau setau saya, HSP Scholarship mbak untuk double degree ya (3 thn di Indo+1 tahun di Belanda)..

    Selain itu, kalau sudah dapet HSP Scholarship, apakah ada ersyaratan nilai yang harus kita penuhin mbak supaya scholarshipnya tidak diputus?

    Terimakasih

    1. Ooh ada kok yang dapet HSP master 2 tahun, ada 2 teman saya yang begitu. Iya saya double degree, tapi boleh2 aja koq HSP untuk master selama 2 th.
      Kalau nilai saya kurang paham, yang jelas programme director saya di kampus tidak komplain apa2 sejauh ini.

  8. 🙂 i like your blog’s layout. just a thought, i like the left sidebar but it could be good to show some stuff at the right side also ^^ and maybe put the categories to the top menu ^^ it’s nice anyway though ^^

    1. Thank you very much Slithzerai for your feedback. Well, I actually find this new layout from WP is appealing, yet I haven’t tweaked it up. Maybe I’ll modify it a bit and put something on the right bar.

  9. you just graduated..congratulations!
    anyway, what would you do afterward?
    working in Holland or go back to Indonesia?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s